Hållbar energi för alla – kärnan i det vi gör
Hem ENERGI Hållbar energi för alla – kärnan i det vi gör

Hållbar energi för alla – kärnan i det vi gör

Publicerat av: Redaktionen

Hållbar energi för alla – kärnan i det vi gör

Allt vi gör i Skånska Energi sedan snart tio år tillbaka går hand i hand med FN:s globala mål 7: Hållbar energi för alla. Så enkelt är det.

Som energibolag har Skånska Energi både ett ansvar och unika möjligheter att göra skillnad och bidra på ett positivt sätt till att nå FN:s globala mål för hållbar utveckling.

Av de 17 målen har vi valt ut fyra som ligger nära vår kärnverksamhet som vi arbetar aktivt med. Här är det första.

Globalt mål 7: Hållbar energi för alla

En stor andel av växthusgasutsläppen i världen idag kommer ifrån fossila energikällor som utgör nära 80 % av energitillförseln globalt. Att ha tillgång till en hållbar energiförsörjning från förnybara energikällor och rena energislag är enligt mål 7 en förutsättning för att kunna möta de globala utmaningar som finns, till exempel klimatförändringar, livsmedelsförsörjning och extrem fattigdom

Så bidrar vi på Skånska Energi

Hållbar energi för alla är kärnan i Skånska Energis verksamhet sedan snart tio år tillbaka. Redan 2010 bestämde vi oss för att bara arbeta med förnybar energi.

Vi erbjuder alla 100 % förnybar el från sol och vatten.

Vi erbjuder hållbara energilösningar för både små och stora kunder. Våra värmepumpar hämtar energi från mark i form av bergvärme eller grundvatten, alternativt värmepumpar för uteluft eller frånluft. Med våra solceller kan vi ta tillvara på energin från solen.

Genom att minska våra kunders energiförbrukning och koldioxidutsläpp värnar vi om en hållbarare framtid.

Fakta: FN:s globala mål

FN:s globala mål för en hållbar utveckling består av 17 mål och 169 delmål och antogs 2015 av FN:s medlemsländer.

Bakom målen finns fyra övergripande mål till 2030: avskaffa extrem fattigdom, minska ojämlikheter och orättvisor i världen, främja fred och rättvisa samt – lösa klimatkrisen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>