Kapitalet strömmar till svenska hållbara teknikbolag inför årets investerarmöte som invigs av energiminstern
Hem ENERGI Kapitalet strömmar till hållbara teknikbolag inför årets investerarmöte som invigs av energiminstern

Kapitalet strömmar till hållbara teknikbolag inför årets investerarmöte som invigs av energiminstern

Publicerat av: Redaktionen

Enligt färsk statistik från Cleantech Scandinavia) har investeringarna i svenska hållbara teknikbolag tredubblats på ett år och rekordartade €4,3 miljarder (€1,26m) investerades år 2021 där Northvoltinvesteringar utgör cirka hälften.

 På tisdag den 22 mars invigs Sweden Sustaintech Venture Day av Sveriges Energiminister och på agendan står kampen om energin. Delta vid pressträffen på morgonen för ytterligare nedbrytning av statistiken kring investeringar och en presentation av globala siffror.

PRESSTRÄFF medDigitaliserings- och energiminster Khashayar Farmanbar samt Generaldirektör Robert Andrén den 22 mars. Magnus Agerström presenterar en djupdykning i statistik från årets Deal Flow report för Sverige och Richard Youngman presenterar statistik och trender för cleantech globalt.

Kl 8.00 den 22 mars på Norra Latin

Anmälan sker till press@radarkommunikation.se

Investerare som vill delta anmäler sig på https://swedensustaintech.confetti.events

Kapitalet strömmar till svenska hållbara teknikbolag inför årets investerarmöte som invigs av energiminstern

Boel Swartling och Magnus Rehn

“Årets rapport visar en aldrig tidigare uppvisad tillväxt i antalet deals och det är bra för det globala klimatet och för Sverige att svensk hållbar teknik sprids i världen. Vi ser dock flera sektorer där ännu mer investeringar behövs” säger Magnus Agerström från Cleantech Scandinavia.

Svensk batteriteknik, energibesparing, vind-, våg och solkraft, grönt stål, återvinning, fossilfri sjöfart, storskalig laddning, mikromobilitet, agritech/foodtech gör segertåg i världen.

”Sverige är främst i världen vad gäller förnybar energi och hållbara tekniklösningar. Genom ett långsiktigt arbete och en tydlig fokusering på hållbarhet ser Sting som ägare av Sweden Sustaintech Venture Day med glädje på denna utveckling. Det finns mer att göra för planeten och Sverige är en nettobidragare med dessa investeringar” säger Magnus Rehn på Sting.

31 bolag i uppskalningsskedet har noga valts ut och totalt följer eventets initiativtagare Boel Swartling 164 bolag för att välja ut de bolag som har mest skalbar affärsmodell och positiv försäljningstillväxt. Catarina Rolfsdotter-Jansson leder programmet på scenen som består av paneler med inriktning mot framtidens energiförsörjning med bla Nasdaqs Adam Kostyàl, Ganesh Chandramouli på Alstom, Johan Granström från ABB, Ola Källenius, Mercedes-Benz Group AG, Emilia Käck, Scania och Jonas Ranggård från Boliden.

Ett samarbete med flera av landets inkubatorer är utöver huvudpartner STING; Lead, Chalmers Ventures, Create, Arctic Business Incubator, Sting Bioeconomy, Ideon och UIC.

”Många industriella lösningar startas i anslutning till våra tekniska universitet eller andra större industrier. Det är viktigt att säkerställa ett brett urval,” säger Magnus Rehn på Sting.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>