MONTERING AV SOLCELLER PÅ TEGELTAK
Hem ENERGI MONTERING AV SOLCELLER PÅ TEGELTAK

MONTERING AV SOLCELLER PÅ TEGELTAK

Publicerat av: Redaktionen

Att montera solceller är högaktuellt just nu.

Många företag bistår husägare med produkter och installationer för tillverkning av egen el.

Att lära sig att installera solceller kan man genom till exempel kurser på Högskolan Dalarna. De har under det senast året genomfört 5 kurser med drygt 100-talet deltagare. Genom kursen får man lära sig att utföra solcellsinstallationen, hur systemen fungerar och hur arbetet fungerar i en solcellsanläggning, regler och säkerhet men även typiska fel och vad man kan göra för att undvika dem.

Nu har Högskolan Dalarna tillsammans med projektet ecoINSIDE2 tagit fram en guide hur man installerar solceller på tegeltak. Denna guide ger en övergripande bild av montering av solceller på taktegel i Sverige och hur detta kan genomföras. Guiden är skriven ur en solcellsmontörs perspektiv och riktare sig särskilt till montörer. Här får man lära sig mer om takkonstruktion, hur en solcellsanläggning är uppbyggd och konstruktion, hur man planerar inför montering och hur monteringen av solceller på tak går till steg för steg. En väl illustrerad och lättläst guide genomförd av Joar Nyman och Marcus Vyheim, Högskolan Dalarna.

Installationskurserna kommer att fortsätta genom Högskolan Dalarna och ger högskolepoäng.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>