Nu är vi Kranmärkta!
Hem NYHETER Nu är vi Kranmärkta!

Nu är vi Kranmärkta!

Publicerat av: Redaktionen

Som ett led i vårt hållbarhetsarbete har vi nu kranmärkt oss. Vi vill minska vår egen miljöpåverkan både lokalt och globalt. Att energi och andra resurser används så effektivt som möjligt.

Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning för verksamheter som väljer kranvatten framför flaskvatten. Genom kranmärkningen visar man att man tar ställning för en bättre miljö och inspirerar andra att också välja kranvatten. För att leva upp till kranmärkningen betyder det att Övik Energis arbetsställen, möten och externa konferenser eller utbildningar är fria från förpackat flaskvatten.

Nu är vi Kranmärkta! 1

Kristina Säfsten vd och Emma Ödling hållbarhetsstrateg.

Kristina Säfsten vd och Emma Ödling hållbarhetsstrateg.-Vi har satt upp ett viktigt och utmanande mål där vi siktar på att bli klimatneutrala till år 2025, därför ligger det helt i vår linje att kranmärka hela bolaget. Vi vill vara en inspirerande arbetsplats och för oss var detta en självklarhet, säger Kristina Säfsten, vd Övik Energi.

I Örnsköldsvik har vi dessutom ett av Sveriges godaste dricksvatten (källa: MIVA) som varit framgångsrikt i flera nationella kranvattentävlingar. Vårt agerande ska bidra till kommunens utveckling och vi stöttar initiativ och verksamheter som verkar för en hållbar framtid. Att göra hållbara val ska vara enkelt, och att tappa vatten från kran är bland det lättaste vi kan göra.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>