Nya app-funktionen ”Energy IQ” från tado°
Hem ENERGI Nya app-funktionen ”Energy IQ” från tado°

Nya app-funktionen ”Energy IQ” från tado°

Publicerat av: Redaktionen

tado°, den europeiska marknadsledaren för intelligent klimathantering, lanserar idag sin senaste appfunktion som heter Energy IQ.

Med den nya funktionen läser man av data från energimätaren i det smarta klimatsystemet för att få bättre kontroll över sina utgifter för värmeförbrukning

Idag är det inte alltid lätt att ha koll på den månatliga värmeräkningen. Hushållen får sin elräkning i slutet av månaden utan någon information om sin egen roll i uppvärmningen. I en tid av stigande energipriser är det enda sättet för hushåll att sänka sina räkningar att minska sin energiförbrukning. Att vidta åtgärder för att sänka sina energiräkningar är svårt utan personliga datadrivna rekommendationer samtidigt som man behåller sin klimatmässiga komfortnivå under vintermånaderna. Detta är vad Energy IQ från tado° förändrar, vilket ger användarna handlingskraftiga förslag och ett smartare sätt att hantera sin förbrukning och sänka sina kostnader.

Efter att utvalda användare har kunnat testa den nya Energy IQ-funktionen i beta under de senaste månaderna, är den första versionen av Energy IQ nu tillgänglig för alla Auto-Assist-användare som använder en värmemätare hemma för att styra uppvärmningen av sitt hem. Engagemanget och den starka positiva feedbacken framhäver att kontroll och hantering av energiräkningar är en mycket uppskattad funktion för hushåll.

Nya app-funktionen ”Energy IQ” från tado°Vid lanseringen tillåter Energy IQ sina användare att när som helst kunna se sina exakta uppvärmningskostnader och energiförbrukning. Snart kommer Energy IQ också att tillåta användare att göra handlingsbara förändringar som att ställa in temperaturer och energibesparande funktioner ner till minsta detalj så att nivån på uppvärmningskostnaderna matchar ett hushålls budget och värmekomfortnivå. I tado°-appen kan användarna helt enkelt slå på och av dessa energibesparande funktioner som geofencing, Open Window Detection eller Weather Adaptation för att se effekterna och de besparingar man kommer att få på sin energiräkning.

Energy IQ-funktion från tado° är världens första lösning för att skapa en påtaglig koppling mellan uppvärmningsbeteende och faktiska energikostnader. En användares hemtemperatur och de intelligenta kontrollfunktioner från tado° är kopplade till data från den analoga eller smarta mätaren i hemmet, samt kopplade till intelligenta algoritmer. Med funktionen behöver användare aldrig mer oroa sig för hur hög den månatliga uppvärmningsräkningen kan bli, de beräknade kostnaderna kan man se när som helst i tado°-appen.

– För närvarande har många svenska hushåll värmt upp sina hem utan att helt förstå effekten på deras månatliga räkning. Vår nya app-funktion ”Energy IQ” kommer att vara världens första lösning där användare i förväg kan bestämma hur mycket pengar de vill lägga på uppvärmningskostnader på en månad och göra ändringar för att justera denna kostnad, säger Christian Deilmann, medgrundare och CPO på tado°.

Energipriset har stigit rejält och många går till mötes den dyraste vintern någonsin när det kommer till uppvärmning. Just därför är det viktigare än någonsin att hantera uppvärmningskostnaderna aktivt och effektivt. Smarta termostater från tado° och Energy IQ hjälper inte bara hem att spara pengar, utan också minska koldioxidavtrycket från uppvärmning, vilket är viktigare än någonsin i den nuvarande klimatkrisen.

Funktionerna och tillgängligheten för Energy IQ utvecklas ständigt av tado° och ytterligare uppdateringar av Energy IQ och Auto Assist kommer att rullas ut via appuppdateringar.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>