Hem NYHETER Pressinbjudan: Följ e-sportshackatonen ”Considition” om hållbara städer live

Pressinbjudan: Följ e-sportshackatonen ”Considition” om hållbara städer live

Publicerat av: Redaktionen

Pressinbjudan: Följ e-sportshackatonen ”Considition” om hållbara städer live 3

Den 8 oktober arrangeras den världsomspännande e-sportshackatonen Considition. Årets Considition har temat ”hållbara städer för framtiden” och arrangeras i samarbete med Riksbyggen. Under tävlingen deltar Riksbyggens expertkommentatorer Göran Danling, affärsutvecklare energitjänster och Jonas Holmberg, energiingenjör.

– Det ska bli fantastiskt spännande att följa årets tävling som handlar om att bygga hållbara städer. Under tävlingens gång kommer deltagarna att få många utmaningar, inte minst att anpassa sig till allt mer extrema väderförhållanden i spåren av klimatförändringarna, säger Göran Danling, processansvarig energitjänster på Riksbyggen.

Considtion är ett årligen återkommande hackathon som spänner över hela världen. Tanken är att uppmuntra innovation som bidrar till samhällsnyttan. I skrivande stund är 142 lag från ett 20-tal länder runt om i världen anmälda till tävlingen.

Livestreamen startar klockan 18.30 den 8 oktober med en genomgång av årets tävling. Klockan 19.00 startar själva tävlingen.

Klicka för att följa livestreamen

I årets AI-baserade utmaning ska deltagarna utveckla en algoritm som bidrar till att bygga och utveckla de smarta och energieffektiva städerna som framtiden behöver där miljön trivs och människorna trivs utan att skada ekonomin.

Uppgiften är att utveckla en algoritm som kommer att fatta beslut baserade på verkliga data inklusive byggmaterial, energikällor, temperatur, klimat, människors välbefinnande och mycket mer. Stadens hållbarhet kommer att öka när deltagarna utvecklar och optimerar din algoritm, liksom deltagarnas poäng i hackathon.

– Social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet är avgörande för vilken framtid vi ska ha. Innovation och AI är båda viktiga beståndsdelar i att utveckla framtidens hållbara samhälle, säger Amir Chizari, digitaliseringschef på Riksbyggen.

Det vinnande teamet kommer att åka på en weekendresa till London för att lära sig om smarta och hållbara städer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>