Schneider Electric och Cisco introducerar ny unik HyperFlex Edge-datadriftlösning
Hem IT Schneider Electric och Cisco introducerar ny unik HyperFlex Edge-datadriftlösning

Schneider Electric och Cisco introducerar ny unik HyperFlex Edge-datadriftlösning

Publicerat av: Redaktionen

Schneider Electric och Cisco introducerar ny unik HyperFlex Edge-datadriftlösning

Schneider Electric introducerar nu tillsammans med Cisco en ny unik lösning för edgedrift som integrerar Ciscos HyperFlex Edge hyperkonvergerade infrastruktur (HCI) med branschens första väggmonterade mikrodatacenter – EcoStruxure Mikrodatacenter. Lösningen kortar ledtiden med upp till 50% och minskar ingenjörskostnaderna med 35%.

Under Cisco Live i januari i år presenterade Cisco en ny unik lösning för edgedrift tillsammans med Schneider Electric. Den nya HyperFlex lösningen underlättar för kunder och servicepartners att hantera utmaningar med edgedrift. Lösningen ger en säker och lokalt anpassad datordrift där data skapas, bearbetas och lagras. HyperFlex är en komplett, driftklar HCI-helhetslösning byggd på Ciscos UCS-plattform vilket gör det möjligt för kunderna att expandera HCIs kapacitet och enkelhet i datacentret vidare ut till de kritiska IT-systemen i utkanten av nätverket. Den förintegrerade och hyperkonvergerade lösningen kortar ledtiden med upp till 50% samt minskar ingenjörskostnaderna med 35%.Lösningen innebär också bland annat övervakningsmöjligheter.

Cisco HyperFlex är EcoStruxure Ready™ och helt kompatibel med Schneider Electrics prisbelönta programvara EcoStruxure IT ™. Hyperflexprodukterna utvecklas kontinuerligt för att möta edge-driftens utmaningar vad gäller anslutningar, installationstider och platsbehov med enkel installation även på avlägsna platser.

Edgedrift innebär nya utmaningar för kunderna bland annat på grund av att ett större antal system idag är utspridda geografiskt. De kan också vara installerade i miljöer som inte är optimala för IT, och som dessutom ofta är obemannade, vilket ställer nya krav på såväl den fysiska infrastrukturen som cybersäkerheten. Den nya lösningen har både nya fysiska samt cybersäkerhetsfunktioner inklusive ett högpresterande program för bildigenkänning. Det finns också en ny modul för säkerhets- och sårbarhetsbedömning (Device Security Vulnerability Assessment) som finns tillgänglig i EcoStruxure IT-expert.

Fortlöpande satsning på innovation och utveckling för edgeapplikationer
Cisco och Schneider Electric har varit allierade partners i över 15 år.
– Som en del av detta samarbete fortsätter vi att förnya och bygga vidare på integrationskapaciteten mellan våra företag. Detta gör att vi kan leverera förstklassiga, förintegrerade system, trygga i vetskapen att lösningen kommer att fungera förutsägbart, som planerat från det ögonblick den är i drift. Vid edgedrift är tillförlitlighet viktigt och med interoperabilitet mellan EcoStruxure och Cisco Intersight kan partners hantera många edgesiter på uppdrag av sina kunder samtidigt, säger Christina Backlund, affärsområdeschef Secure Power Schneider Electric Nordic Baltic.

EcoStruxure Micro Data Center från Schneider Electric möter kundernas krav på tillverkare, leverantörer och systemintegratörer att tillhandahålla standardiserade, förtestade och förintegrerade IT-system som kortar ledtiden och minskar komplexiteten för IT-proffs. Med större interoperabilitet mellan IT och den fysiska infrastrukturen kan kunderna använda komponenter från olika leverantörer i trygg förvissning om att det kommer att fungera förutsägbart som planerat från det ögonblick det installerats och driftsatts.

Schneider Electrics väggmonterade EcoStruxure mikrodatacenter är utformat för edge-applikationer där plats ofta saknas och tillförlitlighet är ett måste. Mikrodatacentret gör det möjligt att montera stora tunga edge-servrar, nätverksutrustning och UPS-system säkert mot en vägg. Den tar ingen golvyta och 60 procent mindre utrymme utåt i lokalen jämfört med traditionella väggmonterade kapslingar. Ciscocertifierad så kallad Shock Packaging gör det också möjligt för lokala partners och systemintegratörer att förinstallera IT-utrustning för snabba och standardiserade installationer inklusive optioner som ger extra robusthet och säkerhet – perfekt för lätta industriella miljöer.

Ger möjlighet till enkel övervakning och service
De funktioner som aktiveras via integrationen mellan EcoStruxure IT och Intersight gör det möjligt för kanalpartners och tjänsteleverantörer (MSP) att enkelt övervaka och serva edgedriftmiljöer. Detta säkerställer högsta nivå på tillförlitlighet och tillgänglighet via prediktiv övervakning samtidigt som risken för oplanerade driftstopp minimeras via EcoStruxure IT Expert-applikationen och dess nya cybersäkerhetsfunktioner.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>