Solör Bioenergi växer vidare i Närke genom köp av Vretstorp Bioenergi
Hem ENERGI Solör Bioenergi växer vidare i Närke genom köp av Vretstorp Bioenergi

Solör Bioenergi växer vidare i Närke genom köp av Vretstorp Bioenergi

Publicerat av: Redaktionen

Nu står det klart att Vretstorp Bioenergi säljer sin fjärrvärmeverksamhet till Solör Bioenergi.

I och med köpet får Solör ansvaret för produktion och distribution av värme till både större fastigheter och villor i Vretstorp, cirka fyra mil sydöst om Örebro.

Solör Bioenergi, som arbetar lokalt på över 165 platser i Sverige och Norge, finns sedan tidigare i Örebro-trakten med fyra anläggningar.

Solör Bioenergy Group är en ledande aktör inom förnybar energi baserad på trädbränslen med över 218 000 användare varje dag. Bolaget finns på 165 platser i framför allt Sverige och Norge där de producerar och distribuerar fjärrvärme, ånga och el till bostäder, företag, offentliga verksamheter och industrier. Verksamheten omfattar även energiåtervinning av impregnerat trä och produktion av biobränsle. Genom att ta tillvara på skogens resurser vill Solör bana väg för ett hållbart samhälle med minskade koldioxidutsläpp.

Solör Bioenergi växer vidare i Närke genom köp av Vretstorp BioenergiFjärrvärmeanläggningen, som finns på ett industriområde i Vretstorp, består av en biopanna på 1 megawatt, och en oljepanna på 1 megawatt som används som reserv och vid toppar. Varje år produceras 4 GWh med lokalt bränsle i form av virke som flisas på plats. Kunderna består av både kommunala fastighetsägare och privata villor i Vretstorp.

Solör Bioenergi har sedan tidigare fyra anläggningar runt Örebro och ser köpet av fjärrvärmeverksamheten i Vretstorp som ett steg i rätt riktning för att expandera vidare.

– Solör Bioenergi är en lokal aktör som värnar om den ort där vi verkar. Vi kommer att fortsätta leverera en stabil värme med hög kvalitet och driva anläggningen i Vretstorp i samma anda som Vretstorp Bioenergi gjort, säger Nicklas Eld, VD Solör Bioenergi Vretstorp AB.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>