Sundsvall, Timrå och Härnösand välkomnar en batterisamordnare
Hem ENERGI Sundsvall, Timrå och Härnösand kommuner välkomnar en batterisamordnare för att koordinera den nya industri som växer fram

Sundsvall, Timrå och Härnösand kommuner välkomnar en batterisamordnare för att koordinera den nya industri som växer fram

Publicerat av: Redaktionen

Den gröna omställningen pågår för fullt, och elektrifiering av världens fordonsflotta står högt på agendan.

Globalt växer den nya industrin inom batteritillverkning, och Sverige är inget undantag.

Tvärtom. Tack vare Northvolts satsning i Skellefteå följer nu Scania och Volvokoncernens satsningar, och fler söker bra lokaliseringar för sina fabriker.

Att Sundsvallsregionen har en stor potential för att bli en del av denna tillväxt är ingen nyhet.

– Vår site i Torsboda som genomgått en hård granskning av Northvolt och Volvo Cars klarade sig nästan hela vägen i mål, påminner Bodil Hansson (s), kommunstyrelsens ordförande i Sundsvall. Det är ett riktigt bra kvitto på styrkan i vårt erbjudande.

Nu meddelar näringsminister Karl-Petter Thorvaldsson att man kommer utse en särskild batterisamordnare för att koordinera den nya industri som växer fram.

– Det är oerhört glädjande att regeringen visar förståelse för att vi måste möta den nya industrins behov av såväl fossilfri el, samt effektivare tillståndsprocesser, säger Andreas Sjölander (s), kommunstyrelsens ordförande i Härnösand.

Sundsvall, Timrå och Härnösand välkomnar en batterisamordnareSamverkansprojektet mellan Sundsvall, Timrå och Härnösands kommuner pågår för fullt och det tydliga målet är naturligtvis att bli en del av den gröna industrialiseringsvåg som nu sveper över Sverige.

– Vi har Europas bästa erbjudande, bland annat genom vår prisvärda gröna energi och ett utmärkt logistiskt läge säger Stefan Dalin (s), kommunstyrelsens ordförande i Timrå. När samordnaren är utsedd ska vi bjuda in vederbörande till Torsboda för att presentera vår site, avslutar Stefan Dalin.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>