Parks and Resorts bidrar till uppförandet av Sveriges största solcellspark
Hem ENERGI Sveriges största solcellspark uppförs av Parks and Resorts

Sveriges största solcellspark uppförs av Parks and Resorts

Publicerat av: Redaktionen

Nöjesparkskoncernen Parks and Resorts kommer tillsammans med Svea Solar och Bixia uppföra Sveriges största solcellspark utanför Nyköping.

Parken beräknas stå klar till våren 2023 och kommer att generera drygt 20 GWh av grön el till Parks and Resorts nöjesparker, bland annat Kolmården och Gröna Lund.

Sveriges största solcellspark kommer under våren 2023 stå klar utanför Nyköping, ett projekt som möjliggörs tack vare ett samarbete mellan Parks and Resorts, Bixia och Svea Solar. Svea Solar bygger, äger och förvaltar parken, medan Parks and Resorts genom Bixia köper elen som produceras under 10 år framöver. Solcellsparken kommer generera drygt 20 GWh per år, likvärdigt med årsförbrukningen av 4 000 svenska villor. Gröna Lund, Kolmården och Skara Sommarland kommer därmed att drivas med solcellsenergi under sommarsäsongerna och den nya solcellsparken blir ett välbehövligt bidrag till den svenska energiomställningen till grön el. Bygget av den nya solcellsparken startar under hösten 2022 och beräknas vara klart under våren 2023.

– Hållbarhet är en hjärtefråga för oss och vi vill vara med och göra skillnad på riktigt! Därför känns det fantastiskt att vi kan vara med och bidra till infrastrukturen för grön el genom att bygga Sveriges största solcellspark. Det här är viktigt både för vår framtida elförbrukning, våra hållbarhetsmål och Sveriges energiomställning, säger Christer Fogelmarck, koncernchef för Parks and Resorts.

Parks and Resorts bidrar till uppförandet av Sveriges största solcellspark– Nu när Parks and Resorts väljer att köpa el från solenergi blir det verkligen något många kan känna glädje över. Det är en spännande och publik aktör med höga klimatambitioner och ca tre miljoner besökare varje år. Affären ger en attraktiv och trygg prissäkring över 10 år samtidigt som den bidrar till utbyggnaden av förnybar energi i södra Sverige. Det är något alla parter i affären kan glädjas åt, och givetvis alla besökare på anläggningarna inom Parks and Resorts, säger Marcus Annell, ansvarig för finansiell handel på Bixia.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>