Hem INFRASTRUKTUR Hållbara och innovativa idéer ska prägla Masthuggskajen

Hållbara och innovativa idéer ska prägla Masthuggskajen

Publicerat av: Redaktionen
Hållbara och innovativa idéer ska prägla Masthuggskajen 2

Masthuggskajen, Foto: Göteborgs stad

När Älvstaden i Göteborg fortsätter att växa med Masthuggskajen har Ramboll fått i uppdrag att detaljprojektera gator och parkmark av den östra delen med bland annat Olof Palmes plats, Heurlins plats och Järntorgsmotet.

– Det känns väldigt bra att vi är med och utformar framtidens Göteborg och en helt ny stadsdel där människor ska bo, arbeta och leva. Göteborgarna kommer att få glädje av fler restauranger, arbetsplatser och parkområden och målet är självklart att allt ska genomsyras av hållbarhet och innovativa idéer, säger Susanna Ohlin, affärsområdeschef på Ramboll.

Älvstaden, där Masthuggskajen blir en ny stadsdel, är ett av Nordens största stadsutvecklingsprojekt. Centrala Göteborg ska växa till dubbel storlek genom att stärka centrum mot vattnet. Masthuggskajen ska ge plats för cirka 1300 bostäder, 125 000 kvadratmeter kontor och handel samt förskola, hotell och grönytor. Delar av bebyggelsen kommer att finnas på en ny halvö som byggs ut i Göta älv.

– Göteborgs stads ambition med området är att det ska vara en tillåtande plats med puls, kultur och internationella intryck. En plats som binder ihop äldre delar med nya och allt med invånarna och besökarna i fokus. Vi är ivriga att komma igång med detaljprojekteringen utifrån dessa perspektiv, säger Susanna Ohlin.

Byggandet av de första kvarteren kring Olof Palmes plats och Masthamnsgatan är redan igång och följs med nyfikenhet från invånare och besökare. Det finns ett särskilt fokus på att minimera störningar under byggtiden så att det befintliga stadslivet ska kunna pågå så smidigt som möjligt.

Ramboll har de senaste två åren jobbat med en genomförandestudie av hela området.
Läs mer om Masthuggskajen här

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>