Luleå Energi i dialogmöte med Sveriges Energiminister
Hem ENERGI Luleå Energi i dialogmöte med Sveriges Energiminister Khashayar Farmanbar

Luleå Energi i dialogmöte med Sveriges Energiminister Khashayar Farmanbar

Publicerat av: Redaktionen

Under gårdagen hölls ett slutet dialogmöte tillsammans med Sveriges Energiminister Khashayar Farmanbar kring den stora energiomställning som pågår i norr.

Restenergier, kommande effektbehov och tillståndsprocesser var några av sakerna som Luleå Energi förde upp till diskussion.

Det lokala energibolaget spelar en viktig roll i omställningen och som samverkande part när nya industrier önskar etablera sig här i norr. Under onsdagen den 23 februari medverkade Luleå Energi i rundabordssamtal tillsammans med Sveriges Energiminister Khashayar Farmanbar som var på besök.

– Nyindustrialiseringen som sker i Norrbotten är fantastisk! Det har varit mycket värdefullt för mig att träffa Luleå Energi för att ta del av deras bild av den snabba utveckling som sker, och vad vi behöver göra för att fortsätta möjliggöra för framtidens jobb i Norrbotten, säger Energiministern.

Luleå Energi i dialogmöte med Sveriges Energiminister

Carina Zolland, Marknadschef Luleå Energi, Khashayar Farmanbar, Energiminister, Malin Larsson , VD Luleå Energi

Energibehovet och behovet av utbyggnad av elnätskapaciteten är högaktuella frågor för att klara den pågående omställningen, och investeringsbehovet för framtiden är stort. Luleå Energi hade möjlighet att lyfta frågor kring elnätsinvesteringar, snabbare tillståndsprocesser och hantering av restenergier, vilket är en absolut förutsättning för omställningen av industrin och samhället. Samtal fördes även kring utmaningarna att ställa om staden utifrån ett kraftigt ökat behov av elektrifiering.

– Det känns väldigt bra att våra beslutsfattare är insatta och intresserade av de utmaningar och möjligheterna som vi står inför i den stora omställningen. Vi behöver arbeta tillsammans för att möjliggöra en snabb och hållbar utveckling av både industri och samhälle, säger Malin Larsson, vd Luleå Energi.

Med på mötet var även Carina Zolland marknadschef på Luleå Energi, Carina Sammeli, kommunalråd Luleå, Claes Nordmark kommunalråd Boden och Hans Stålnacke Boden Energi.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>