Möjligheten till en mer hållbar landsbygd
Hem ENERGI Möjligheten till en mer hållbar landsbygd

Möjligheten till en mer hållbar landsbygd

Publicerat av: Redaktionen

Lanthandlares frågor har sammanställts och besvarats i en checklista med syfte att underlätta för handlare att investera i en laddplats.

– Vi ser att det finns ett behov av detta, säger Cecilia Wallinder projektledare i projektet Välkommen till bygden. 

Landsbygden har varit, och kommer fortsatt att vara beroende av personbilar för att upprätthålla yrkesliv, fritid och det egna hushållet. För att möjliggöra för boende och besökare att reducera den miljöpåverkan som bilresor medför vill projektet Välkommen till bygden verka för en minskad nyttjandegrad av personbilar med förbränningsmotorer.

Möjligheten till en mer hållbar landsbygdFör att möjliggöra för boende och besökare att i högre grad gå från traditionella förbränningsmotorer till alternativa lösningar för personbilar har projektet Välkommen till bygden arbetat med att analysera intresset och förutsättningarna för att införa laddstolpar på den lokala lanthandeln runt om i bygden.

De frågor som uppkommit under projektets gång har sammanställt och besvarats i en checklista, med syfte att underlätta för handlarna att själva ta steget till att installera en laddplats. Checklistan innefattar analysfas, offertfas och genomförande.

– Vi har under projektets gång märkt att det finns ett stort behov av att på ett enkelt sätt läsa mer om hur man bör gå tillväga vid upprättande av en laddinfrastruktur, säger Cecilia Wallinder.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>