Smart Climates miljösmarta kylnings- och uppvärmningssystem för flygkabiner med på RACE i Palermo 28-30 mars
Hem ENERGI Smart Climates miljösmarta kylnings- och uppvärmningssystem för flygkabiner med på RACE i Palermo

Smart Climates miljösmarta kylnings- och uppvärmningssystem för flygkabiner med på RACE i Palermo

Publicerat av: Redaktionen

Smart Climate i Umeå, Sverige, har utvecklat ett miljösmart kylnings- och uppvärmningssystem för flygkabiner.

Med produkten Pure Generation AC får flygplatser en ny inkomstkälla och reducerar utsläpp med upp till 99 %, samtidigt som flygbolagen sparar pengar.

Möt Smart Climate på branchmässan RACE i Palermo 28-30 mars.

– Det finns stora initiativ att ställa om flygindustrin och det kommer bli en ännu starkare konkurrensfaktor med låga utsläpp och sänkt energianvändning. Vi finns på hemmamarknaden med både Luleå Airport och Ängelholm/Helsingborg Airport som nöjda kunder, och nu vill vi erbjuda vår lösning även till flygplatser i övriga Europa. Vi letar efter samarbetspartners i form av flygplatser som efterfrågar en grönare och energieffektivare lösning, säger Emma W Flodén, vd.

Problemet

Smart Climates miljösmarta kylnings- och uppvärmningssystem för flygkabiner med på RACE i Palermo 28-30 mars

Smart Climates lösning nyttjar det vattenburna systemet för värme eller kyla som redan finns på flygplatsen och ger på så vis miljövänlig ventilation på ett kostnadseffektivt sätt.

Flygplan behöver energi inte bara när de flyger. På marken behöver de ventilation och värme eller kyla för att hålla kabintemperaturen behaglig för besättning och passagerare. Detta görs traditionellt genom att använda diesel eller elektriskt drivna AC-enheter. Eller till och med en jetmotor (APU) i flygplanet som bränner flygbränsle. Visste du att en APU kan producera upp till 700 kg koldioxidutsläpp per timme? Det motsvarar utsläppen från att köra bil från Stockholm i Sverige till Barcelona i Spanien.

Lösningen

Smart Climates lösning nyttjar det vattenburna systemet för värme eller kyla som redan finns på flygplatsen och ger på så vis miljövänlig ventilation på ett kostnadseffektivt sätt. Genom att ersätta traditionella lösningar kan Pure Generation AC förse flygplatsen med en inkomstkälla, spara pengar för flygbolaget och reducera utsläpp med upp till 99%. Allt fler flygplatser ser också över sin elkapacitet då behovet att ladda batterier och elfordon blir allt större. Med Pure Generation AC frigör flygplatsen elkapacitet som behövs bättre på andra ställen i verksamheten och omställningen kan gå snabbare. Luleå Airport minskade energianvändningen med 40% och elanvändningen med 95% för de parkerade flygplanen med hjälp av Smart Climates Pure Generation AC.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>