Umeå Energi i nytt samarbete med en av Nordens största solcellsleverantörer
Hem ENERGI Umeå Energi i nytt samarbete med en av Nordens största solcellsleverantörer

Umeå Energi i nytt samarbete med en av Nordens största solcellsleverantörer

Publicerat av: Redaktionen

Umeå Energi erbjuder solceller till privatkunder i nytt samarbete med Otovo.

Umeå Energi i nytt samarbete med en av Nordens största solcellsleverantörer

Norska Otovo är en av Nordens största solcellsleverantörer med verksamhet i sex europeiska länder.

Erbjudandet, där kunden kan välja mellan leasing eller köp av solceller, lanseras i april och omfattar hela kedjan från offert till produktion.

– Det finns ett stort intresse för solceller i Umeå-regionen och vi hoppas nu få ordentlig fart på egenproduktionen. Solel är en viktig del av det förnybara energisystem som behövs för att bromsa upp klimatförändringarna, säger Jonas Ström, affärsutvecklare på Umeå Energi. Installationsperioden är relativt kort i vår del av landet, genom samarbetet med Otovo kan vi skala upp erbjudandet så att fler har möjlighet att ta del av det på kortare tid, fortsätter han.

Otovo grundades i Oslo 2016 och blev samma år marknadsledande inom solcellsinstallationer för privatpersoner i Norge. 2018 lanserades Otovo i Sverige och har idag anställda inom försäljning, konfiguration och utveckling i både Norge och Sverige. För installation hos kund har bolaget ett nätverk av lokala och certifierade installatörer.

-Vi är först med att även erbjuda en digital marknadsplats för installatörer. Vår digitala plattform hämtar byggnadsdata och beräknar potentialen för produktion och kopplar sen ihop kunden med den installatör med lägst pris och högst kundbetyg i området. Vi har installerat över 4000 solcellsanläggningar i Norge och Sverige och målbilden är att bli störst i Europa inom sol för privatkunder, säger Elisabeth Gathe, Head of Marketing Skandinavien på Otovo.

-Tillsammans med Otovo kan vi nu erbjuda våra privatkunder en digitaliserad affär där kunden med enkla verktyg kan titta på förutsättningar för det egna taket och planera sin anläggning för att sen få en snabb offert och boka installation. Produktionen följer kunden själv upp i en app och överskottselen säljs tillbaka till elleverantören precis som tidigare, säger Ström.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>